ALTERATION & REFURBISHMENT WORKS INDUSTRIAL UNIT
October 30, 2017
RESIDENTIAL ALTERATION/EXTENSION
October 30, 2017

BESPOKE DESIGN AND BUILD MARQUEE



Project Responsibility: Principal Contractor
Location: Cottingham, East Yorkshire
Project Completion: 10 weeks
Project Description:

This was a fascinating bespoke design and build project for a very meticulous client whose requirement was to achieve a solid building appeal with an entrance, reception, lounge, drinks bar, dance floor, kitchen, communal washing and a main hall whilst retaining the original aesthetic ambience of a marquee.

The structure was built adjoining the existing upmarket hotel. Extensive landscaping was also carried out.

The main light steel structure was built on concrete pad foundations with a raised sub-steel floor structure with timber floors and finishes. All the interior works, incorporating specialised fit-outs – joinery, insulation, drywall partitions, plaster works, painting and decorative works, plumbing, heating, electrical systems, lighting, security systems, fire systems, CCTV and a very high spec music sound system in the ceilings and all the instructed detailed finishes – were installed and accomplished with six hours to spare prior to an exclusive, pre-booked event for 380 people. The client had booked the venue prior to the initiation of the construction works. The construction works were delayed by three weeks prior to the start, and the Vertex team worked extremely hard to achieve the client’s objective. It was a happy ending for the client and the Vertex team.

CASE STUDY